CBiS på Kunskapslunch "UTSUGARE ELLER RÄDDARE?"

Nyhet: 2015-02-19

Handelshögskolans första Kunskapslunch gick av stapeln 18 feb 2015. Under titeln "Utsugare eller räddare?" diskuterade CBiS föreståndare Niklas Egels-Zandén Hållbarhetsarbete i globala leverantörskedjor med ca 70 åhörare.

Under Kunskapslunchen gavs en inblick i aktuell forskning om effekterna av företags arbete i länder som Kina, Indonesien och Bangladesh. Svenska företag investerar i att förbättra arbetsvillkoren hos sina leverantörer, men de mediala skandalerna avlöser fortfarande varandra. Frågan som stod i fokus under lunchen var därför: Blir det bättre för arbetarna eller är de svenska företagens arbete verkningslöst?