Om Centre for Business in Society

Centre for Business in Society (CBiS) är en centrumbildning som tillhör Handelshögskolan, Göteborgs Universitet. CBiS är en plattform för forskare, oavsett organisatorisk tillhörighet och vetenskaplig disciplin, som på olika sätt bedriver forskning om hur hänsyn till miljö- och sociala frågor integreras i företags strategiska och operativa processer.

CBiS har ett Corporate Advisory Board med näringslivsrepresentanter som är intresserade av hållbarhetsfrågor. De har ett särskilt ansvar för kontaktytan mellan CBiS och näringslivet. Möt näringslivsrepresentanterna här.

CBiS has ett International Academic Advisory Board med världsledande forskare som intresserar sig för hur hänsyn till miljö- och sociala frågor integreras i företags strategiska och operativa processer. De håller CBiS konstant uppdaterade kring forskningsfronten.

CBiS har ett Cross-disciplinary Academic Advisory Board med världsledande forskare inom ämnesområden med nära anknytning till CBiS verksamhet. De har ett särskilt ansvar för att utforska kopplingar mellan CBiS-forskare och forskare inom andra discipliner. Möt forskarna här.

CBiS har ett Rising Star Network med vad CBiS anser vara yngre forskare som redan är, eller är på väg att bli, etablerade centrala knutpunkter för den internationella forskningen om hur hänsyn till miljö- och sociala frågor integreras i företags strategiska och operativa processer. De utgör exempel att inspireras av för yngre CBiS-forskare som vill etablera sig som världsledande auktoriteter.

Sidansvarig: Maria Persson|Sidan uppdaterades: 2014-12-04